+31 6 15 45 41 98 info@caremessenger.tv
Selecteer een pagina

Waarom?

Er zijn meer dan 1.3 miljoen ouderen in Nederland ouder dan 75 jaar. Deze groep groeit naar de 2 miljoen de komende jaren. Meer dan 50% van die ouderen is eenzaam.

Care Messenger maakt het mogelijk dat zij op hun TV in contact komen met kinderen/ klein kinderen/ vrienden en zorgmedewerkers.

Het platform is samen met LG ontwikkeld als antwoord op zeven wetenschappelijke feiten.

Waarom kiezen voor Care Messenger®

Care Messenger® is het ideale communicatie-platform om sociaal isolement en eenzaamheid van ouderen en kwetsbare medemensen, en het digitaal achterblijven van deze groep tegen te gaan.

Het platform is samen met LG als antwoord op zeven wetenschappelijke feiten ontwikkeld.

Feit 1

Veel ouderen en mensen die kwetsbaar zijn in de samenleving maken geen gebruik van een tablet, smartphone of laptop. Vaak hebben ze ook geen internet, Facebook-account, of
e-mailadres.

Feit 2

Het is lastiger voor ouderen om nieuwe dingen te leren zeker als het gaat om nieuwe technologie.

Feit 3

Als de fijne motoriek achteruit gaat, wordt de bediening van kleinere mobiele apparaten moeilijker.

Feit 4

Bevende handen, artritis en verminderde doorbloeding maakt het lastiger om apparaten met een touchscreen te bedienen omdat het scherm dan niet altijd goed op de aanrakingen reageert.

Feit 5

Als de ogen bij het ouder worden achteruit gaan, is het moeilijker om de kleinere letters en beelden op een mobieltje te lezen, ook bij uitvergroting daarvan.

Feit 6

Omdat we steeds langer leven en gemiddeld wel 80-90 jaar oud worden, krijgen we met een ouderenprofiel te maken dat zo’n 15-20 jaar voor uitdagingen kan zorgen in de digitale communicatie bij medische en sociale zorg en in het contact met familie.

Feit 7

De ouderen onder ons kunnen vaak wel goed overweg met een tv en hun eigen afstands­­be­diening, en brengen meer tijd met televisie kijken door dan welke andere groep dan ook.

Met Care Messenger® TV kunt u als verzorgingstehuis, mantelzorger hulpverlener, gezins-of familielid eenvoudig contact met elkaar onderhouden via vertrouwde technologie waarmee iedereen om kan gaan.

Met ons unieke systeem kunt u vanaf uw telefoon, tablet of computer rechtstreeks berichten, foto’s video’s naar een televisiescherm versturen EN makkelijk videobellen.
Deze worden dan over het tv-beeld heen getoond zodat er geen berichtje meer hoeft te worden gemist. De ontvanger kan dan met de afstandsbediening van de tv een eenvoudig berichtje terugsturen.

Adres

Fazantenpad 6
5076 SH Haaren

Telefoon

+31 (0)6 15 45 41 98

Email

info@caremessenger.tv

 

KVK: 83400613 
BTW: NL003818444B13