Over ons

Care Messenger

Over mij

Geboren boven een cafetaria in Enschede en opgegroeid in een gastvrij gezin, heb ik de hotelschool afgerond en ben daarna in de IT-branche terechtgekomen. Door mijn vele reizen en verblijf in Tilburg kon ik niet vaak bij mijn moeder in Enschede zijn, die in verpleeghuis De Posten woonde en zich vaak eenzaam voelde. Een poging om haar een iPad te laten gebruiken voor communicatie mislukte, omdat ze dit te ingewikkeld vond. 

Ze had wel de hele dag de TV aanstaan. Later zijn we pas op het idee gekomen om de TV als een interactief communicatiemiddel te gebruiken. Eigenlijk ligt dit voor de hand. Je gaat van de gebruiker uit; wat zijn de mogelijkheden en niet de onmogelijkheden.

 

 

Visie

In Nederland, geconfronteerd met vergrijzing, een groeiend tekort aan zorgpersoneel en complexere zorg, speelt Care Messenger een cruciale rol door technologische innovaties. We richten ons op het ondersteunen van zowel de ouder wordende bevolking als zorgmedewerkers met toegankelijke communicatietechnologieën zoals beeldbellen via TV.

Dit verlicht de druk op zorgmedewerkers en verbetert de levenskwaliteit van ouderen. Onze visie omvat meer dan technologie; het is het creëren van een coherente zorgervaring die aansluit bij de huidige en toekomstige behoeften in de zorgsector. Care Messenger staat voor innovatie, empathie en betrouwbaarheid, gericht op een positieve impact in de gemeenschap.

person sitting on top of gray rock overlooking mountain during daytime

Missie

Care Messenger streeft ernaar om de levens van ouderen en mensen met beperkingen te verbeteren door het bieden van gebruiksvriendelijke technologische oplossingen. Onze missie is niet alleen gericht op het bieden van toegankelijke en intuïtieve communicatieplatforms voor onze cliënten, maar ook op het ondersteunen van zorgmedewerkers in hun dagelijkse taken.

Wij geloven in het creëren van een omgeving waarin zowel cliënten als zorgverleners toegang hebben tot hulpmiddelen die de kwaliteit van zorg verhogen, het welzijn bevorderen, en bijdragen aan sociale inclusie. Onze inzet voor innovatie, empathie en betrouwbaarheid weerspiegelt onze toewijding aan het maken van een positieve impact op alle leden van de gemeenschappen die wij dienen.

two person standing on gray tile paving

Care Services FAQ

Wat is het idee achter Care Messenger?

Een grote groep mensen zijn om allerlei redenen niet digitaal aangesloten omdat onze technologie te complex is geworden. Care Messenger neemt die grenzen weg door een communicatieplatvorm aan te bieden via de TV. Dat betekent dat de familie en vrienden de app Chatta kunnen downloaden (via Google en/of Apple) op hun telefoon en kunnen connecten met de TV. Via beeldbellen, berichten versturen kan contact gelegd worden met de gebruiker van de TV.

Er wordt gesproken over Care Messenger maar ook Chatta. Wat is het verschil?

Care Messenger is het systeem voor de zorgmedewerker om via de portal eenvoudig berichten te versturen of beeld te bellen. Het systeem kan gekoppeld worden met andere zorg technologieën zoals zorgdomotica IoT of centrale oplossingen.

Chatta is de app voor op de TV, aan de ontvangende zijde en de mobile telefoons, de verzendende zijde.

Waarom de LG care TV

In tegenstelling tot aps zoals YouTube is het belangrijk dat de app altijd actief is. Bij YouTube start je de video en beëindig je die als je wat anders wilt doen op de TV. Omdat je de gebruiker van de TV altijd een bericht willen kunnen sturen of beeldbellen blijft de app altijd actief op de achtergrond.

Waarom Care Messenger?

Er is veel eenzaamheid bij diverse groepen zoals ouderen in Nederland. Dit heeft te maken dat de afstanden letterlijk en figuurlijk groter worden. We hebben het allemaal te druk en de wereld wordt iedere dag complexer. Wij willen positieve impact maken doordat we de complexiteit en afstand weg te nemen door de communicatie makkelijk te maken.

Wat kost een abonnement voor Care Messenger?

De abonnementskosten van Care Messenger voor op de TV bedragen € 12,50 per maand voor de eerste drie jaar. Die zijn inbegrepen in de prijs. Na het derde jaar is het abonnement per maand opzegbaar.

Er zijn geen kosten verbonden aan:

  • De te downloaden apps voor de telefoons. Dit is onbeperkt.
  • Het versturen en ontvangen van tekstberichten, berichten met video of foto. Ook dit is onbeperkt
  • Het beeldbellen. Beeldbellen is standaard en niet beperkt.

Wat is het voordeel van Care Messenger?

Bij de LG TV wordt een standaard afstandsbediening geleverd. Het voordeel van Care Messenger is dat het zo eenvoudig is dat een druk op de 'ok' toets voldoende is om een beeldbel gesprek te openen.

Hoe kan ik de Chatta app downloaden?

Via de Google Play Store of Apple Store kan de mobiele app gratis worden gedownload.

Hoe werkt beeldbellen?

De familie/vrienden maken via de mobiele app contact met de gebruiker van de TV die alleen maar op de 'ok' knop hoeft te drukken.

Wat is belangrijk?

Chatta op de TV werkt via het internet. De TV kan via draadloos of bedraad internet worden aangesloten. Optioneel bieden we internet aan via de bestelpagina.

Service

ITijdens kantooruren van 9.00 uur tot 18.00 kunt u het nummer 020-7504040 bellen. Ook kunt u mailen naar [email protected]

Neem contact op

Neem contact met ons op via het onderstaande contactformulier. We kijken ernaar uit om van u te horen en u te helpen!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid En Servicevoorwaarden toepassen.